Útmutatók

Etikai kódex

Az izeltlabuak.hu felhasználójaként egy közösség része vagy. Közös bennünk a természet szeretete és védelmezése iránti vágy. Egymással barátságosak, tisztelettudóak és segítőkészek vagyunk. Ismereteinket nem tartjuk vissza, hanem megosztjuk másokkal.

Az izeltlabuak.hu egy olyan egészséges, biztonságos környezetként hivatott működni, amely mentes mindenfajta hátrányos megkülönböztetéstől és zaklatástól, ahol biztosított a felhasználók nyugalma, elfogadása és elismerése nemtől, kortól, etnikai hovatartozástól, vallástól vagy fogyatékosságtól függetlenül.

Az izeltlabuak.hu elkötelezett az alapvető emberi és személyiségi jogok és jogszabályok tiszteletben tartása iránt és felhasználóitól is ezt várja el. A felhasználók, beleértve a határozókat is az oldal nevében nem járhatnak el. Ennek a látszatát sem kelthetik, más felhasználótól személyes adatokat nem kérhetnek el.

A rögzített észlelési adatok és képek felhasználása során a felhasználó fél köteles elfogadni és betartani az adatok tulajdonosa által megadott felhasználási feltételeket, azokat nem próbálja megkerülni. Ez alól nem képeznek kivételt a tudományos munkák, az ismeretterjesztő művek, folyóiratok, könyvek, publikációk, internetes cikkek sem.

A felhasználók kötelesek betartani az állatokra vonatkozó jogszabályokat és természetvédelmi irányelveket.

A weboldal elítéli a vadon élő állatok kínzását és a velük való kereskedelmet. Az ízeltlábúak fényképezése során óvjuk a környezetüket és az állatokat egyaránt!

A weboldal tulajdonosa és fejlesztője Károlyi Balázs. Elérhetősége: info@izeltlabuak.hu.